Blended learning ontwerpen met het Blendwiel

Wat kan er véél als het om leren gaat. Natuurlijk kan het op de werkplek, maar ook buiten in het bos, individueel met een goede video, in een community praten over een goed boek of met het team escapen uit een room. En o ja, oefenen in VR zodat de boel heel blijft, of een mooie infographic maken van nieuw inzicht…

Geniet je dagelijks in die enorme snoepwinkel, of verdwaal je? Voor jou en je collega’s heb ik het Blendwiel ontwikkeld.

Puzzelpraatplaat met inspiratiekaarten

Het Blendwiel is een praktische en visuele tool. Het spelbord geeft structuur aan je ontwerpsessie. De kaarten brengen je op ideeën. Kies bij elk tandwiel een kaart en het ontwerp ligt op tafel.

Hier vast een korte intro:

Leuk én nuttig is om samen met collega’s van L&D, HR, de inhoud/het vak, trainers en de lerende om het speelbord te gaan zitten en de kaarten te leggen.

Op het speelbord kun je samen puzzelen met de kaarten, onderzoeken hoe ieder over leren denkt, wat goede ervaringen waren en vooral brainstormen over mogelijkheden, door combinaties te leggen die je out of the box halen.
Blendwielers ervaren lichtheid bij het ontwerpen.

Anouk werkt bij de gemeente Hollands Kroon in Noord-Holland

Mensen die van zichzelf vinden dat ze ‘eigenlijk niet zo creatief zijn’ komen nu wél op nieuwe ideeën. De tekeningen op de kaarten prikkelen je fantasie en nodigen uit om te delen wat je ziet, voelt en denkt. Wil je dat ook ervaren, boek dan een workshop.

Voorbeeld van een geblendwield ontwerp

Hier zie je een ontwerpsessie voor fysiotherapeute Sylvia, die graag wil dat patiënten hun oefeningen doen. Dan ziet ze niet steeds dezelfde mensen in haar behandelkamer 😉. Sylvia staat model voor de hele groep behandelaars die willen leren hoe ze hun patiënten in beweging krijgen. Met welke blend gaan zij leren? De vragen op het spelbord vragen je om te kiezen, uit opties die je in de kaarten vindt.

Zelf Blendwielen?

Boek een workshop met je team

Het Blendwiel is heel concreet en visueel. Je ziet wat je aan het doen bent en waar dat toe leidt. Toch helpt het om je door mij mee te laten nemen. Dan ervaar je verschillende manieren om te blendwielen, van speels tot strak en krijg je meer inzicht in de achtergronden. Een workshop van een dagdeel is genoeg om je draai te vinden en zonder mij verder te ontwerpen.

Programma

Het programma bestaat uit een proefronde als kennismaking. Deelnemers aan de sessie leggen de beste kaarten om het Blendwiel voor een leerdoel waar iedereen zich iets bij kan voorstellen, bij voorbeeld veiliger autorijden, de perfecte cake bakken of klussen in huis eerlijk verdelen. Dan ben je los en klaar voor het echte werk: samen een ontwerp maken voor je eigen doelgroep voor een leervraag die nu speelt. Leef je samen in in een professional die nieuw gedrag gaat leren dat belangrijk is voor de organisatie. Wat is voor haar de meest motiverende leerervaring?

Uiteraard bespreken we kort voor, zodat ik goed aansluit bij jouw stand van zaken.

Opbrengst

Aan het eind van de workshop:

  • zit je vol inspiratie
  • spreek je met je team een gezamenlijke ontwerptaal
  • heb je in de vingers hoe je met de kaarten creatieve vormen van blended learning legt die je lerenden motiveren
  • heb je een gedeeld beeld van de vormen van blended learning die voor jouw doelgroep goed kunnen werken
  • heb je een ontwerp voor een leerervaring als eerste bouwsteen van een leerroute, waar je samen goed op verder kunt denken

Ik faciliteer de sessie, zodat jij je kunt richten op de inhoud van het gesprek.

Investering

De investering voor een dagdeel is 450 euro excl btw. Dat is een groepsprijs, inclusief reiskosten én een complete Blendwielset, zodat je meteen kan gaan Blendwielen (met 4-8 aan één speeltafel).

Stuur me een berichtje op isabelle@helderenwijzer.nl en we maken een afspraak voor een online kennismaking.

Koop het spel

Wil je meteen spelen? Bestel een set met alle 120 kaarten en een speelveld met je eigen logo voor € 99,50 inclusief btw. Het speelveld wordt geprint op vinyl waar je met een whiteboard marker op kan schrijven, en koffie op kan knoeien.