Leerervaringen ontwerpen met het Blendwiel

Wat kan er véél als het om leren gaat. Natuurlijk op de werkplek, of buiten in het bos, individueel met een Ted Talk, met een hele community praten over een goed boek of met het team escapen uit een room. En o ja, oefenen in VR zodat de boel heel blijft, of een mooie infographic maken van nieuw inzicht…

Geniet je dagelijks in die enorme snoepwinkel, of verdwaal je? Voor jou en je collega’s heb ik het Blendwiel ontwikkeld.

Puzzelpraatplaat met inspiratiekaarten

Het Blendwiel is een praktische en visuele tool. Het spelbord geeft structuur aan je ontwerpsessie. De kaarten brengen je op ideeën. Kies bij elk tandwiel een kaart en het ontwerp ligt op tafel.

Leuk én nuttig is om samen met collega’s van L&D, HR, de inhoud/het vak, trainers en de lerende om het speelbord te gaan zitten en de kaarten te leggen.

Op het speelbord kun je samen puzzelen met de kaarten, onderzoeken hoe ieder over leren denkt, wat goede ervaringen waren en vooral brainstormen over mogelijkheden, door combinaties te leggen die je out of the box halen.
Blendwielers ervaren lichtheid bij het ontwerpen. Reacties:

Verschillende ‘gekke’ vormen ter inspiratie.

Fijne praatplaat door de heldere link tussen de onderdelen.

Zet aan tot creatief denken.

Mensen die van zichzelf vinden dat ze ‘eigenlijk niet zo creatief zijn’ komen nu wél op nieuwe ideeën. De tekeningen op de kaarten prikkelen je fantasie en nodigen uit om te delen wat je ziet, voelt en denkt. Wil je dat ook ervaren, boek dan een workshop.

In deze animatie zie je met welke vragen je rond het Blendwiel gaat om het leren in beweging te zetten.

Voorbeeld van een geblendwield ontwerp

Met het Blendwiel kun je alles maken ;-). Een escape room als keuze voor Waarmee brengt veel interactie in een groep op gang om oplossingen te bedenken. Als elkaar helpen en pro-actief informatie delen ook in het werk een doel is, vallen werken en leren mooi samen.

Zelf Blendwielen?

Boek een workshop met je team

Het Blendwiel is heel concreet en visueel. Je ziet wat je aan het doen bent en waar dat toe leidt. Toch helpt het om je door mij mee te laten nemen. Dan ervaar je verschillende manieren om te blendwielen, van speels tot strak en krijg je meer inzicht in de achtergronden. Je kunt een leerroute Blendwielen. Een workshop van een dagdeel is genoeg.

Het programma bestaat uit een proefrondje als kennismaking. Vervolgens kunnen we een Blendwiel leggen voor een nieuwe werksituatie en voor de leersituatie die de boogde lerenden als voorkeur hebben. En, we maken een ontwerp voor één leerervaring. Uiteraard bespreken we voor, zodat ik goed aansluit bij jouw stand van zaken. Want je hebt misschien al persona’s, impact- en taakanalyse gedaan en zelfs al een lijstje doelen.

Aan het eind:

  • spreek je met je team Blendwieltaal
  • heb je in de vingers hoe je met de kaarten creatieve blends legt die je lerenden motiveren
  • heb je een gedeeld beeld van de vormen van blended learning die voor jouw doelgroep goed kunnen werken
  • een ontwerp voor een eerste leerervaring

Ik faciliteer de sessie, zodat jij je kunt richten op de inhoud en op de relaties met je teamleden.

De investering voor een dagdeel is 450 euro excl btw. Dat is inclusief reiskosten én een complete Blendwielset, zodat je meteen kan gaan Blendwielen (met 4-8 aan één speeltafel).

Stuur me een berichtje op isabelle@helderenwijzer.nl en we maken een afspraak voor een online kennismaking.

(Het Blendwielspel is alleen verkrijgbaar in combinatie met een workshop.)

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *