Voorbeeldprojecten

icoontjeengagingEngaging e-learning – Voor alles Veilig

Managers van de Parnassia Groep (GGZ) leren met een e-learningmodule gevolgd door coaching on the job een incidentanalyse uitvoeren. Het engagement wordt opgeroepen door de video die uit het leven gegrepen is.

Lees meer over het ontwerp en bekijk een aantal stills met uitleg.

icoontjemoodleBlended leren met Moodle – Het proces Liquide Middelen op de luchthaven

De Douane stelt als doel dat de medewerkers meer en betere aangiftes opnemen van transport van geld en waardevolle spullen. Daarbij ontmaskeren ze witwassers en belastingontduikers. Materiedeskundigen zijn nodig om hun collega’s hierbij te begeleiden.

In de opleiding die we gemaakt hebben, richten we de leeractiviteiten zowel op de vakkennis als op coachvaardigheden. Voor de BelastingAcademie is de opleiding een voorbeeld van “Moodle ten volle gebruiken” en van zelfstandig en sociaal leren buiten het klaslokaal.

Bekijk een interview met Janneke Jong, de inhoudsdeskundige met wie ik de opleiding heb ontwikkeld.

 – Met een custom theme een naadloze overgang van site naar leeromgeving

Voor American Medical Systems maakten mijn partner Michiel Boerman en ik een theme voor Moodle (dat is alles wat de look and feel bepaalt) dat qua ontwerp zo veel is afgeleid van de corporate website. De medische professionals die de site gebruiken voor productinformatie verwachten dezelfde uitstraling als ze, blended, leren de tools en materialen goed te gebruiken. Het theme is afgestemd op leerontwerp dat Isabelle samen met de opdrachtgever heeft gemaakt.

Kijk plaatjes en lees een toelichting op onze aanpak (Engels).

icoontjesocialSociaal leren met Moodle – Sociaal-constructief soep koken

Wat kan je nu eigenlijk met Moodle? En hoe ziet een sociaal-constructivistisch ontwerp eruit? Om die twee vragen in één klap te beantwoorden, heb ik een cursus gemaakt waarin ik docent ben van een kookschool en mijn deelnemers wil leren om hun smaak te ontwikkelen en lekkerder te koken met kruiden en specerijen. Ze leren met en van elkaar.

Neem een kijkje in de cursus. Je logt in met gast/gast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *