Ontwerp goede e-learning

Ontwerp goede e-learning

< E-learning strategie     > E-learning uitbesteden

Je opleidingsaanbod sluit met inzet van e-learning beter op de doelgroep aan. Dat staat voor je vast. Nu komt het op ontwerpen en ontwikkelen aan.

Begin ‘lean’! Als je nog weinig ervaring hebt met de inzet van technologie in het leerproces, is het zaak zo snel mogelijk uit te vinden wat werkt, voor je doelgroep en voor jou.

Werk met handige formats

Snel ontwerpen en ontwikkelen is iets anders dan slordig. Mijn formats om storyboards te schrijven voor leertaken, video en alle andere onderdelen van blended learning helpen jou. Door de formats te vullen, lukt het jou en je team om snel maar zorgvuldig te ontwerpen en content te ontwikkelen.

buttongroenwit.001

buttonmail.001
Content goed overdragen aan makers

Als je met deze formats werkt, kun je de content heel makkelijk overdragen aan professionals die voor je gaan produceren en de media en interactieve tools op een online platform zetten. Dat kunnen interne medewerkers zijn of ingehuurde experts. Heb je ervaring met ‘leerteksten’ of storyboards voor media schrijven, dan kun je meteen met de formats beginnen. Je hebt genoeg aan het gratis e-book met een toelichting op de formats. Wel zo makkelijk om meteen in de word-formats te werken. Stuur me daarvoor een e-mail.

Leer met de formats werken

Ben je nog niet zo ervaren in schrijven voor e-learning? Schakel mij in om met de formats te leren werken. Ik leer je om goede e-learning te ontwerpen en schrijven.

Leren in korte keuzeblokken

Stel zelf je menu samen op basis van ervaring en voorkennis. Kies uit vier blokken:Leertaken kiezen en leerdoelen formuleren

Onderzoek de praktijk om zinvolle leertaken af te bakenen en formuleer leerdoelen die de doelgroep ervoor moet beheersen. Verzamel praktijkverhalen.

Leertaken ontwerpen voor blended learning

Waarmee zet je de lerenden aan het werk zodat ze snel beter worden in hun taken? En hoe vergroot technologie je opties? Creëer boeiende leerervaringen die helder en relevant zijn voor je doelgroep. Maak kennis met tools die begeleiding en beoordeling makkelijker maken.

storyboardselearning

Je gaat content interactief aanbieden. De lerende klikt in de pagina en dan? Bedenk een opbouw die lerenden meeneemt in een verhaal en uitdaagt om hun inzicht te testen bij goede praktijksituaties die je verwerkt in de module of testvragen. Leer beknopt en helder schrijven en beeld met tekst combineren.

storyboardsvideo

E-learning leeft van bewegend beeld. Je hebt het nodig om moeilijke zaken uit te leggen en ‘voor te doen’ en om je lerenden zo dicht mogelijk bij hun praktijk te brengen. Bespaar veel productiekosten door storyboards te schrijven die een productieteam snel kan realiseren.

Online workshops met coaching op eigen werk

In de keuzeblokken staat je eigen werk centraal. We bespreken wat je de doelgroep wilt leren en waarom. Op basis van je wensen schets ik mogelijkheden en leg ik uit wat werkt en waarom. Ik help je op weg met de formats zodat je een eerste versie kunt maken. Terwijl je bezig bent, kun je me onbeperkt vragen stellen en we plannen drie keer per week een sessie waarin we de voortgang bespreken.

Je kunt me onbeperkt vragen stellen.

Door mijn feedback op je werk, worden je ontwerpen en storyboards steeds beter. Je leert door te doen!

Werk je samen met een team, dan begeleid ik jullie ook als team en ik leer jullie van elkaar te leren.

Je leert door je eigen werk te verbeteren. Dat is efficient en motiverend.

We werken online samen via Skype of Adobe Connect. Na afloop van elke sessie ontvang je een ‘catch-up’ met de belangrijkste leerpunten.

logoingoedberaad.001In Goed Beraad kiest voor Storyboards schrijven voor video en animatie

Ondernemingsraadsleden vergaderen veel en hopen dat de directie naar hen luistert. In goed Beraad geeft dus heel veel vergadertrainingen. Daarvoor zijn video’s nodig om te laten zien hoe het moet en de regels van slim je macht uitspelen te leren.

Drie trainers vragen mij om begeleiding bij het schrijven van goede storyboards.

Ze genieten van het creatieve werk en nog meer van het eindresultaat!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *