Goede e-learning neemt mij mee in mijn verhaal. Een podcast

‘Goede e-learning is spannend en authentiek, als lerende moet ik het gevoel hebben dat het over mij gaat en ik wil erbij betrokken worden.’

Dat antwoord gaf ik Frank den Hond op zijn vraag: ‘Wat is volgens jou goede e-learning?’ Als student aan de post-hbo opleiding E-Learning van Marcel de Leeuwe interviewde hij me via Skype. Frank heeft de audio tot podcast bewerkt.

Na een korte introductie van mijn achtergond geef ik een persoonlijk antwoord door de bril van een lerende. Ik denk namelijk dat het heel waardevol is als e-learningontwerpers hun eigen leerervaringen en die van hun collega’s gebruiken om anderen tot leren te motiveren.

Eerst beantwoord ik de vraag met het voorbeeld van de MOOC Blended Learning Essentials van FutureLearn die ik volg. Goede e-learning is ‘social’. Dat doen ze hier goed met slimme forumopties.

Het sociale wil ik ook terugzien in een verhaal, als aanjager van e-learning. Ook als ik individueel door schermen moet klikken, wil ik mensen zien die iets op te lossen hebben in een situatie waar ik in mijn werk ook voor kom te staan.

(De geluidskwaliteit is wat blikkerig vanwege de opname via Skype, maar goed te verstaan; 5:30.)

Zien we in e-learning wel genoeg mensen in verhalen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *