Teammanagers leren actief met Moodle

Het is mijn stokpaardje, maar ik spring er toch weer op: Moodle kan zoveel meer dan SCORM-pakketten afspelen of bestandjes aanbieden. Moodle kan de ruggegraat van je opleiding zijn en deelnemers meevoeren in actief leren. Daarom ben ik gelukkig met Jos & Paula Grob en Twan Paes van EMORA School of Teammanagement. Ze zijn bevlogen in het ondersteunen van action learning met Moodle en hebben kort geleden zowel hun site als hun didactiek in Moodle ge-upgrade.

Waarom en hoe? Een interview

Ik hield met Jos een interview waarin hij vertelt over de leeromgeving die zij creëren voor teammanagers die zich willen ontwikkelen. Laat je inspireren.

Interview Jos Grob Emora from Isabelle Langeveld on Vimeo.

Action learning

EMORA’s instructiestrategie is action learning. Op de site van de International Foundation for Action Learning vind je een heldere en beknopte uitleg. Uiteraard ben ik ook een fan van deze aanpak.

Geïnterviewed via Skype en op video opgenomen

Dit lijkt een zijstapje, maar is het toch niet. Ik heb Jos via Skype gesproken en het gesprek opgenomen met Call Recorder. (In deze opname zit nog wat ruis en geknetter. Dat is mijn eigen schuld.) Deze tool sluit heel goed aan bij action learning. Soms wil je als docent een deelnemer even buiten zijn leergroep coachen. Skypen is makkelijk, want niemand hoeft te reizen. Voor de deelnemer is het prettig om het gesprek nog eens terug te kijken, want soms is het lastig om alle informatie en eventuele emotie in één keer te behappen. Je kunt zelfs tijdens het gesprek een fragment markeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *